Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Projectes 2019-2020

Escoles participants: EINA, ELISAVA, Escola Massana, ESDAP Catalunya, IED Barcelona, LCI Barcelona, UOC

7

Projectes

31

Estudiants

7

Escoles

5

Agents

mapa

Xarxa global / internacional d’estudiants de disseny

Xarxa col·laborativa internacional d’estudiants de disseny, estructura per (re)pensar el  disseny en temps de pandèmia, alhora que preten crear sinèrgies d’acció. El projecte es va  basar en la conversa com a estratègia. Actualment està en fase de prototip, pensant en  consolidar-la.

Barcelona Cuida: Diseñando Servicios de Bienestar Social en Las Superilles

Los estudiantes trabajan en torno a cuatro retos de innovación en servicios de cuidado para Barcelona, abarcando: los cuidadores informales, los cuidadores formales de la red SAD, los niños/as de cero a dos años y el uso del espacio público para actividades de cuidado. 

Dentro de la asignatura se desarrolló un sprint de prototipado 100% en formato virtual entre Elisava y el Máster en Diseño Transdisciplinar de Parsons The New School.

BacMemory Sants

BACdòmino és un joc de taula creat amb i pels usuaris de l’activitat BACmemory, de la Fundació Barcelona Actua, que té com a objectiu dinamitzar i crear vincles entre els participants del col·lectiu, persones de la tercera edat amb dificultats econòmiques i risc d’exclusió. Aprofitant el seu hobby principal en els moments de trobada, jugar a domino, i fent ús dels seus dibuixos i il·lustracions, es crea un conjunt de peces que ajuden a dinamitzar i prendre decisions de les activitats que desenvolupen.

SEAWEED

The high potential of seaweed for bioplastics gives the planet great opportunity for more circularity within the consumer world. Seaweed has been developed, designing single-use compostable gloves for Covid-19 impacted stores & supermarkets. People with a lack of resources, can download recipes and create their own. 

The algae gloves help to fertilize soil and give valuable nutritions to gardens and is not only zero waste but 100% Circular.

Zero 00:00

Zero 00:00 proposa una àmplia reflexió sobre el concepte temps, les seves característiques i el seu valor. L’alumna tenia la necessitat d’introduir aquesta idea en el món de la moda, avui quelcom líquid, per fer reflexionar el consumidor i revalorar tot allò que ens envolta amb el temps com a indicador.

Al Marge: Publicant des de la perifèria

“Al Marge: publicant des de la perifèria” és un projecte de micro-edició gràfica que aposta per mètodes de producció més sostenibles social i mediambientalment, fomenta la cultura do it yourself i promou la bibliodiversitat dins de l’àmbit editorial català.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat