Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Projectes d'alumnes

Consulta els projectes segons l’edició:

Veure els projectes de totes les edicions

Edició 2019-2020

7

Projectes

31

Estudiants

7

Escoles

Escoles participants:

ELISAVA, ESDAP Catalunya, LCI Barcelona, EINA, Escola Massana, UOC, IED Barcelona

Veure els projectes

Edició 2018-2019

18

Projectes

135

Estudiants

7

Escoles

Escoles participants:

EINA, Escola Massana, LCI Barcelona, IED Barcelona, ESDi, ESDAP Catalunya, ELISAVA

Veure els projectes

Edició 2017-2018

14

Projectes

157

Estudiants

8

Escoles

Escoles participants:

EINA, Universitat de Barcelona, IED Barcelona, ESDAP Catalunya, ESDi, Escola Massana, BAU, ELISAVA

Veure els projectes

mapa

Resultats amb:

  • #disseny_social

La Badalona, històries en femení 

La Badalona, històries en femení és el resultat d’un procés de col·laboració amb un grup de dones migrades. Un projecte que pren forma de campanya. Un gest de les dones cap al seu barri amb la voluntat d’empoderar aquest col·lectiu i generar una mirada més positiva dels veïns cap a aquest entorn.

Ecosistemes de l’oci

És un projecte que actualment està en fase de desenvolupament i es defineix a partir dels següents eixos: art, educació, comunitat i innovació social a partir del disseny. Dins del Centre Pau Gargallo, participen els alumnes de disseny de 3r d’ESDAP dins de tres assignatures: Documental videogràfic, projectes i cal·ligrafia.

Dissenyant realitats

Els alumnes van crear grups interdisciplinaris i van escollir un col·lectiu pròxim a ells amb unes necessitats concretes amb les quals treballar. L’objectiu és dissenyar una experiència i dur-la a terme, documentant-la en un vídeo final. S’han treballat amb col·lectius de diferents àmbits com ara el medi ambiental, persones amb risc d’exclusió social, activisme, etc.

Disseny de la botiga del taller La Troballa d’Arrels Fundació.

Els objectes que es produeixen a La Troballa tenen la finalitat de ser comercialitzats per a donar suport a la causa i als objectius de la fundació. Treballs d’enquadernació, ceràmica, tipografia, regals i la línia d’objectes de disseny «Remontados», que són objectes creats a partir de la recuperació de fustes i materials diversos i que compten amb la col·laboració com a voluntari del dissenyador Curro Claret.

Accessibilitat a Can Masdeu

En un procés de col·laboració amb la comunitat del Centre social autogestionat de Can Masdeu, i vinculat a una campanya de crowdfunding, es proposa una solució per a fer accessible la sala de ioga a persones amb mobilitat reduïda, la millora de la sala polivalent en l’acústica, l’ambientació, el mobiliari i el funcionament del bar.

Infografia social per a la plataforma d’afectats per la hipoteca i la vivenda

La infografia social pretén optimitzar la visualització de dades i facilitar la seva lectura des del treball conjunt amb entitats socials. Aquestes associacions no tenen recursos ni plataformes per a difondre les seves situacions i demandes. Aquest és el cas de PAHV de Santa Coloma de Gramanet.

Co-disseny de murals educatius a l’Espai quiró

Per reflexionar i posar en pràctica els paradigmes del disseny social vam plantejar el co-disseny d’uns murals que expliquen
el procés de compostatge als visitants d’un hort urbà. El disseny col·laboratiu amb els veïns i entitats col·laboradores de l’hort permet crear una xarxa social orgànica i cohesionar el teixit veïnal.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat