Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat

Edició 2020-2021

5

Projectes

Estudiants

Escoles

Escoles participants:

Projectes d'alumnes d'aquesta edició

MySafeBlue. Una app per integrar a la comunitat amb diversitat funcional

«MySafeBlue» es una app per integrar a la comunitat amb diversitat funcional que es fonamenta en la recerca etnogràfica, on es treballa amb una comunitat de persones que tenen diferents graus de diversitat disfuncional, ja sigui física o psíquica.

La Badalona, històries en femení 

La Badalona, històries en femení és el resultat d’un procés de col·laboració amb un grup de dones migrades. Un projecte que pren forma de campanya. Un gest de les dones cap al seu barri amb la voluntat d’empoderar aquest col·lectiu i generar una mirada més positiva dels veïns cap a aquest entorn.

Com serà el turisme que vindrà? estratègies per a una experiència innovadora

El repte d’aquest curs és crear mecanismes per a impulsar el turisme de proximitat, tant en la situació actual de pandèmia com en el futur post-COVID. Es tracta de crear una experiència alternativa a les propostes turístiques estàndards. Cada equip treballarà conjuntament amb alguna associació, entitat o col·lectiu, que formi part de la cultura local contemporània, la conservació i protecció del medi ambient o la innovació social.
Dels diferents grups que ha treballat el projecte hem seleccionat: Cats & Crafts. Construint, creant i reciclant.

https://sites.google.com/xtec.cat/interdisciplinaris-2021/inici

Cohocos, Cohousing senior

Nous espais per a la política: TORNEM al Canòdrom

El Canòdrom de Meridiana torna i es reinventa com a Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica. Una de les entitats que fa que això sigui possible és decidim.org, una plataforma virtual que fomenta les aportacions de la ciutadania a través de la tecnologia i mitjançant la democràcia.

Un lloc que va ser creat per a observar, ara necessita fer-se visible i ser reinterpretat. El projecte neix per donar aquesta segona vida a l’edifici, es basa a reobrir-lo generant un espai democràtic.

Amb aquest fet, es pretén fomentar la participació dels ciutadans mitjançant espais temporals i adaptables, aprofitant la tensió que la mateixa arquitectura genera, obrint la porta al debat ciutadà.

Xarxa de centres d'ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat